fredag 19 november 2010

Härlig Nobelfest med Åkerboskolans elever


Igårkväll firades en högtidlig Nobelmiddag på Strand Hotell med Åkerboskolans elever i årskurs 4-6. Det finns en mycket aktiv föräldraförening på Åkerboskolan som tillsammans med engagerade lärare gjort detta firande möjligt, nu för tredje gången.
Nobels fredspris delades under högtidliga former ut av skolchef Lars Bylund och utbildningsnämndsordförande Christina Ateva till de elever som är klass-stödjare.

Elever från Ölands Gymnasiums hotell- och restaurangprogram hade förberett eleverna på Åkerboskolan på hur man under högtidliga former avnjuter en trerättersmiddag på Strand Hotell med ett besök på skolan. Restaurangeleverna skötte på ett mycket elegant sätt serveringen under Nobelmiddagen som avslutades med glassefterrätt med fyrverkeri.

Bordsplacering gällde vid de 10 borden, toastmaster höll i programmet som bla innehöll en skål för Alfred Nobel och en skål för eleverna samt förutom utdelandet av fredspriset också ett tal av kommunalrådet till eleverna:-).
Jag hann under kvällen prata en hel del med Åkerboskolans rektor Jan-Erik och det är många spännande projekt på gång på Åkerboskolan.Det är också roligt att se hur familjära eleverna är med varann.

Åkerboskolans ordförande i föräldraföreningen Eva Wahlgren som är en av huvudarrangörerna bakom Nobelfirandet,jag och rektor Christina Larsson på Ölands Gymnasium.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar