lördag 19 juni 2010

Bröllop för Kronprinsesspar-uppvaktning i Stockholm

Det var jätteroligt att igår få vara en av de drygt 500 företrädarna för Sveriges kommuner o landsting på Regeringens uppvaktning av kronprinsessparet på Stockholms Stadshus.
Från Borgholms kommun uppvaktade fullmäktiges ordförande Jan Erici och jag med plaketter innebärande att Kronprinsessparet får varsin av de lindar som skall planteras i en allé som historiskt har funnits utmed Storgatan i Borgholm, från sträckan väg136 ner till Tullgatan. Vi är nu ganska många privatpersoner som också köpt träd i denna allé och alla som vill är välkomna att bidra till Borgholms nya planteringskommitte för att allén skall kunna förverkligas så fort som möjligt.
Kronprinsessparet, liksom kungaparet och statministerparet tog sig god tid att hälsa på alla gäster och alla fick möjlighet till en liten pratstund. Kronprinsessan kände förstås direkt igen Ölandsdräkten eftersom hon ju alltid bär sin egen när vi firar Victoriadagen här i Borgholm. En mycket trevlig och minnesrik dag. Jag hade turen att liksom statsministern och vice statsministern intervjuas av regeringens web-TV och inslaget om uppvaktningen på Stockholms Stadshus finns på www.regeringen.se
liksom pressbilder på alla kommun och landstingsföreträdare under hälsningsceremonin.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar