onsdag 2 juni 2010

Kommunstyrelsen positiv till förslag till gågatutider 2011 från Framtid Borgholm

Gågatans vara eller icke vara är ett ständigt diskussionsämne i Borgholm liksom i så många andra städer. När styrelsen för Framtid Borgholm träffades häromdagen diskuterade vi vad som bör gälla år 2011. Nu när silverbuskarna i stilrena svarta krukor(som företagarna till större delen sponsrat) har kommit på plats och sofforna möblerats upp liksom de befintliga blomkrukorna så är det genast en trivsammare gatumiljö.


Från kommunens sida skulle vi fö gärna se att fler företag engagerar sig i Cityförening/Fastighetsägarförening för att på så sätt få större möjlighet att vara med och finansiera sin del i alla de aktiviteter som möjliggörs tack vare samarbetet i Framtid Borgholm.

Förslaget från Framtid Borgholm gällande gågatuperioden inför år 2011 är att man väntar ända fram till Kristi Himmelfärdshelgen med att montera upp porten och andra fasta avstängningsanordningar. Gågatuperioden gäller sedan fram till Skördefesten.

Avsikten med silverbuskarna som kommer att bli ca 2,5-3 meter höga beroende på klippning etc är att de skall kunna stå kvar i sina krukor hela året och belysas under vintern.
Kommunstyrelsen såg positivt på förslaget från Framtid Borgholm och gav planeringschefen i uppdrag att arbeta vidare med det hela.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar