onsdag 2 juni 2010

Byggboom och midsommar i Köpingsvik



Det här tomtområdet i Prästhag låg under många år med en färdig detaljplan men med uppenbart helt ointressanta tomter för såväl åretruntboende/delårsboende som större exploatörer. Nu är detta ett av alla de områden som visar på det stora intresse som råder och den framtidstro som gäller för investeringar i Borgholms kommun. SVT var ute i Köpingsvik idag för att göra ett reportage om midsommar. Jag pratade en stund med Henrik som berättade om de investeringar som gjorts på Klinta Camping i vår, Gröndal har investerat i servicebyggnaderna, den fantastiska bryggkonstruktionen som görs utanför Sinus kommer att locka mer människor till hela Köping under en längre säsong, Henrik på Klinta Bykrog renoverar för fullt på de slitna grannfastigheterna, det byggs på macken och putsas grund efter bygge på ICA och de nya lokalerna på Conditoriet är alldeles fantastiska även invändigt. Köpingsviks Samfällighets-förening och kommunen finansierar tillsammans de belysningsstolpar som just nu sätts upp utmed strandpromenaden i Köpingbukten. Jag hoppas och tror att det kommunala fördjupade översiktsplanearbete som pågår har bidragit till att stärka framtidstankarna i Köpingsvik liksom det gjorde tidigare i Löttorp.
Jag hoppas på en lugnare midsommar i Köpingsvik, med färre besökare i år än vad det var ifjol med tusentals ungdomar. Det behövs fler föräldrar och andra vuxna som finns ute bland ungdomarna. När jag gick på strandpromenaden på midsommarnatten så var det riktigt,riktigt trångt. Bland det som är nytt är att i år kommer alla campingar, parkeringsplatsen m.m att ha armband med olika färger så att det syns var den som blivit för överförfriskad hör hemma och har sina kompisar någonstans. Det kommer också att vara fler belysningsmaster uppsatta på nattparkeringen och utmed strandpromenaden. Samarbetet mellan polismyndigheten, kommunen, Svenska kyrkan, Röda Korset, Köpingsviks Samfällighetsförening, Företagarföreningen, Persnäs AIF, Kyrka på stan m.fl är tight och väletablerat för att göra ett trivsamt midsommarfirande i Köpingsvik möjligt för alla, såväl åretruntboende som besökare.
Vi vill ju gärna att alla de ungdomar som nu firar midsommar i Köpingsvik kommer tillbaka till ett trevligt midsommarfirande på Öland år från år, så även när de själva har familj och barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar