torsdag 23 december 2010

Julförberedelser och GOD JUL!

Årets julförberedelser börjar nu bli klara. Julskinkan från "Håkans glada utegrisar" är nu ungsbakad och färdiggriljerad, Janssons frestelse tillagad liksom goda vita kroppkakor. Ingefärssill och lingonsill gjorde vi i tisdagskväll. Julhelgens första släktkalas äger rum redan ikväll. Julklapparna är klara, de som är lättast att gissa har fått lite extra omsorg vid inslagningen:-). Det är en stor förmån att få fira delar av julhelgen tillsammans med barn på 2, 5 och 9 år.
I Borgholms kommun, liksom räddningstjänsten Öland, innehåller årets julförberedelser en hel del planering för snö..... Det är visserligen härligt att kunna fira en öländsk vit jul för andra året i rad, men vi har redan snö så det räcker och väderprognoserna följs nu löpande. Klass 2 varning är just utfärdad.
De större vägarna är nu delvis plogade med hjälp av grävmaskin så att snövallarna knuffats undan. I centrala Borgholm har ett intensivt arbete pågått de senaste dagarna med att köra bort så mycket snö som möjligt från gator och parkeringsplatser. Framförallt gäller dock helgens kommunala engagemang och vår beredskap omsorgen om alla de som är beroende av kommunal service såsom hemtjänst, pensionärsmat, hemsjukvård osv. Hemtjänsten fick igår ytterligare två fyrhjulsdrivna bilar till sitt förfogande för att klara framkomligheten bättre. I räddningstjänsten har vi en bandvagn utplacerad på varje brandstation och larmlistorna för krisledningsberedskap är som alltid uppdaterade av Elisabeth i växeln. Den kommunala planeringen och beredskapen är god, en löpande dialog förs mellan kommunledning, socialförvaltning, räddningstjänst och Borgholm Energi. Vi håller nu tummarna för att väderprognoserna inte infrias och för att alla skall kunna fira en riktigt GOD JUL!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar