torsdag 26 februari 2009

EU-valupptakt med Kent J o Niklas K i Timmernabben

Lena Ek gör ett fantastiskt arbete i EU-parlamentet. Det är klart att hon vid EU-valet nu den 7/6 måste kunna få sällskap av fler Centerpartister från Sverige. I mittengruppen ALDE som Centerpartiet tillhör är Lena ett mycket starkt namn. Här hemma är hon kanske mest känd för sitt framgångrika resultat och förhandlingsarbete i det nya EU-gemensamma kemikaliebeslutet som avsevärt kommer att att förbättra miljön för kommande generationer. Här på Öland har vi alla chanser att hjälpa till att dra många röster till Centerpartiet i EU-valet. Vi hoppas på stort röstdeltagande tack vare folkomröstningen om Öland skall vara en kommun framöver som är samma dag. Dessutom har vi förmånen att Lena Ek(från Mönsterås) är ett välkänt namn på Öland. Vi har desssutom Västra Götalands Regionråd/ordförande i Sveriges folkhögskolor/EUs regionkommitte m.m.m.m Kent Johansson som fritidsboende i Gårdby och boende i Kalmar finns också EUkandidaten Niklas Karlsson. Vi har alla förutsättningar att få en hög valtemperatur. EU väcker känslor hos alla och påverkar 70-80 % av vår dagliga verksamhet. Klart att vi måste se till så att Sverige finns med och har ett stort inflytande!
Gårdagskvällens valupptakt i Timmernabben var mycket bra. Centerpartiet kommer att arbeta för fyra huvudfrågor.
Ett grönt och hållbart Europa.
Ett företagsamt och välmående Europa.
Ett EU där människan står i centrum.
EU som global ledare.

Gårdagskvällen fortsatte med partidistriktsstyrelse där Ann P och Christer J sammanställt en del av de vallöften som Centerpartiet infriat i det kontrakt vi lovade våra väljare vid valet 2006.
Faktum är att de infriade delarna är imponerande många. Sänkta arbetsgivaravgifter, reformerade 3:12regler, jobbskatteavdrag, Östersjömiljard för bättre havsmiljö,offensiva klimatmål,avvecklat fosfattvättmedel,höjt anslag till enskilda vägar, höjt reseavdrag,ökad valfrihet i välfärden,avdrag för hushållsnära tjänster, fler poliser,högkostnadsskydd i tandvården. Det finns många fler som är bevisen för att långsiktigt samarbete i Alliansregeringen fungerar liksom samarbetet mellan de borgerliga partierna i Kalmar läns Regionförbund.

Kvällens tråkiga nyhet från Maud, nämligen att förhandlingarna gällande energi och klimatuppgörelsen avbrutits på nationell nivå ser jag som ett av bevisen för att oppositionen på nationell nivå inte har förutsättningar till ett långsiktigt gemensamt ansvarstagande och samarbete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar