måndag 24 augusti 2009

Förslaget om 80 km mellan Borgholm o Ölandsbron är ogenomtänkt.

Det vore underbart om man som kommunföreträdare slapp få överraskning efter överraskning från Vägverkets sida.. Från att förre chefen för Vägverket Sydost lovat att gång o cykelvägen mellan Färjestaden och Borgholm skulle vara klar år 2010, befinner vi oss nu i ett läge då det senaste förslaget är 80% medfinansiering av kommunala pengar.........

Under detta år har det cirkulerat och kommunicerats kartor gällande hastigheterna på ön liksom i landet i övrigt. Vi vet alla att det under perioder av året inte är möjligt att hålla 90 km på väg 136 under stora delar av dygnet. Sommarhastighetsbegränsningar av trafiksäkerhetsskäl är det gott om på väg 136 vilket är fullt acceptabelt och nödvändigt.
Dock har det aldrig varit tal om att man skulle sänka hastigheten på väg 136 från Borgholm till Ölandsbron till 80 km. Det finns inte någon som helst anledning under vinterhalvåret. Olycksstatistiken lär säkert kunna granskas och instämma. Sträckan är dessutom välförsedd med fartkameror som gör det angeläget för bilisterna att hålla sina 90 km.
Det är mycket viktigt att våra arbetspendlande invånare såväl i egna bilar som i bussar får så snabb och enkel resväg som möjligt. Att sänka hela vägen till 80 km är ett allvarligt hinder för utvecklingen på norra Öland, ett ogenomtänkt förslag som bör förpassas till papperskorgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar