torsdag 27 augusti 2009

Skumtimmen på gång mot filminspelning

Johan Theorins Ölandsdeckare Skumtimmen kommer nu allt närmare filminspelning. När Håkan Hammaren från produktionsbolaget Fundamentfilm ringde mig i november ifjol trodde jag nästan att det var på skoj.
Det lät för bra för att vara sant. Nästa steg var att jag tillsammans med Håkan och Lars den 21/11-08 i största hemlighet besökte Föra Hembygdsförenings och Föra AIKs Ing-Marie, Kenth mfl i Föragården och tillsammans med dem åkte runt i Föra by, Djupvik och Sandvik.

Det är sedan en tid tillbaka klart att Daniel Lind-Lagerlöf skall regissera.
Finansieringen av inspelningen är föhoppningsvis på väg att lösas under den närmaste dagarna.
Tyvärr finns det inte samma möjlighet i vår lilla del av landet som i Region Skåne och Film i Väst till offentlig medfinansiering. Däremot kan säkert Föra Hembygdsförening i samarbete med exempelvis Ölands Turist AB medverka till att det skapas en filmfond, nyligen nedlagda Södviksskolan kanske kan bli inspelningscentrum osv.
I Dagens Nyheter var det ett jättebra reportage i tisdags. Vår Ölandsgemensamme Näringslivschef Anders Nyholm intervjuades och det är klart att han har rätt. Vi ölänningar kommer att välkomna såväl filminspelning som nya besökare med anledning av filmen/filmerna med öppna armar.
Det här kan komma att betyda oerhört mycket för såväl Öland som regionen (även Småland finns ju med i Johan Theorins deckare Skumtimmen och Nattfåk)
Reportaget finns på följande länk, med en mycket spännande ihopklippt bild av min barndoms kyrka dvs Föra som också är Årets Ölandsby.
http://www.dn.se/ekonomi/nu-vill-olanningarna-sla-mynt-av-skumtimmen-1.938042

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar