onsdag 12 maj 2010

Öland laddat för Kristi Himmelfärdshelg.Välkomna hit!

Har precis varit ut på torget och köpt öländsk färskpotatis och skånska jordgubbar av Pelle som lyser upp torget så fantastiskt med sina blommor och grönsaker. Här finns ett jätteutbud av blommor. Köpte cocktailtomatplantor till ampel som ska bli spännande att se om jag kan få att överleva..:-).
På facebook pågår just nu en landskapstävling mellan bla Öland,Småland,Dalarna,Hälsingland m.m på Facebookgruppen "Vi som tror att Öland kan få 25 000 fans före något annat landskap" kan alla ni som har Facebookkonto hjälpa oss att se till så att Öland tar hem vinsten. Gruppen startades i lördagskväll och har redan 1493 medlemmar. Heja Öland!!!!
Äntligen är våren här och nu är det också lite värme, orkideerna börjar så smått att blomma på alvaret!
Dagens Ölandsblad var en mycket imponerande läsning. Hela Öland har nu laddat för Kristi Himmelfärdshelgen och välkomnar besökare med alltifrån konstrundor till butikserbjudnaden och kulinariska läckerheter. I helgen är det dags för kungaparets årliga invigning av utställningen på Solliden. Denna gång är det på temat Kungliga bröllop. Den vackra Solliden parken är i sig en fantastisk upplevelse. I mitten av maj när den nye holländske ambassadören besöker oss i Borgholms kommun så blir det även då ett besök i Sollidenparken. Borgholms Slott har veteranbilsdag i helgen, Drottning Victorias Vilohem har öppet hus,plantbytardag på Himmelsberga museum, boulehallen i Tjusby har liksom bowlinghallen på Harrys, Borgholms Badhus som snart också kan börja använda sin nya utökade utomhuspool, ja alla har de förstås öppet i helgen. Här finns massor att göra. Nu är det dags att åka upp til leftermiddagens invigning av ännu en stor satsning på Böda Sand där familjen Barkewall med Anna som VD byggt en ny restaurang vid vattnet och dessutom är på gång med en strandby vars första del snart är färdig. Det visar på att det verkligen händer många och spännande saker och det finns en stark framtidstro bland företagarna i Borgholms kommun. Härligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar