fredag 21 maj 2010

Ungdomsforum med föreningen Ö-kraft

Föreningen Ö-kraft hade tillsammans med fritidsledarna på Slottsskolan och Åkerboskolan ordnat Ungdomsforum. Vi var tio politiker på plats som fick jättebra dialog med ungdomarna och massor med konkreta förslag med oss hem. Bland de jag nu framfört som vi skall försöka åtgärda är skaterampen tillbaka ute i Borgholm, nya (begagnade) soffor på fritidsgårdarna i Borgholm och Löttorp, målarfärg i Löttorp, kulturlov med plats för ungdomarnas egna ideer istället för höstlov, mötesplatser i form av dialogcafeer mellan ungdomar-politiker med jämna mellanrum, bussresorna är under översyn nu eftersom det är en möjlig omorganisation på gång gällande hela länets kollektivtrafik.
Ann Boman från föreningen Ö-kraft tillsammans med Johan, Milla, Ingrid och Itte hade förberett dagen och gjort ett program som inleddes med en fantastisk föreläsning av Ida Östensson från Umeå som blev Årets Ungdomskommun 2008.

Alla vi politiker som var på plats var oavsett partifärg överens om att vi gärna vill se Borgholms kommun som Årets Ungdomskommun 2015.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar