onsdag 19 maj 2010

Träffpunkter för pensionärer och boendeinventering av KPR

Det är alltid stimulerande och roligt med möten med vårt Kommunala pensionärsråd där jag nu varit ordförande i 10 år...Man lär sig alltid något nytt i diskussionerna och engagerade pensionärer från SPF och PRO samarbetar i olika temagrupper såsom planering av äldreveckan eller nu senast inventering av vilka boendeformer som pensionärer i Borgholms kommun har och vilka de önskar i framtiden. Det planeras nu för en temadag under hösten i huvudsak för att med hjälp av mer information göra det möjligt för människor att ännu bättre planera sin egen framtid. Allt fler väljer att bo kvar i sina egna hem så länge som möjligt, mycket tack vare väl fungerande numera kommunal hemrehab.
Frågan om Träffpunkter för pensionärer kom också upp på KPR och jag vet ju att socialnämndsordförande Asta och äldreomsorgschefen Gudrun jobbat med detta under en längre tid. Numera finns det fler Träffpunkter i Borgholms kommun. Det finns möjlighet för de som har pensionärsmat att måndag-fredag gå in till Strömgården för att äta tillsammans med andra, det finns en Träffpunkt som har öppet 2 dagar i veckan på Soldalen och på Åkerbohemmet i Löttorp är det öppet i kommunal regi en dag i veckan men där finns också fler möjligheter tack vare anhörigföreningen Omtanken samt att man installerat en kaffemaskin och öppnat för den som så önskar att komma in och ta en fika, läsa tidningen ,prata med andra oavsett vilken veckodag det är.
Härligt när det händer positiva saker, men detta har möjliggjorts tack vare särskilda satsningar som Alliansregeringen gjort. Borgholms kommuns socialförvaltning har varit snabba att söka pengar och hitintills har vi fått hem 3 miljoner kronor av Alliansregeringen till särskilda satsningar såsom t.ex dessa Träffpunkter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar