torsdag 21 oktober 2010

Borgholm-Årets Företagarkommun!!!!




Idag fick vi en offentlig bekräftelse på det vi i kommunledningen så länge har kännt. Det går bra för företagen i Borgholms kommun! Här vågar man investera, nysatsa och växa. Det var trist en period i valrörelsen när så många ville påstå att det var uselt och dåligt. Tvärtom så vet vi ju att vi även under lågkonjunkturen hade bland den lägsta arbetslösheten i landet. Besöksnäringen, lantbruket, handeln, hantverksföretagarna, tjänsteföretagen inom exempelvis bokföring osv osv. Det råder en stark framtidstro och det känns mycket bra att detta idag bekräftats av Företagarna och UC. Företagen i Borgholms kommun har de tre senaste åren gjort att kommunen legat bland de 30 främsta företagarkommunerna i landet, denna gång alltså bäst i landet!!
Ifjol kom Mörbylånga kommun på andra plats i landet och detta visar sammantaget att Öland har stark framtidstro och många möjligheter.

Det som väger tyngst när Företagarna och UC tillsammans rankar Sveriges kommuner är företagens omsättning och resultatutveckling. Därefter bedöms utvecklingen av antalet företag och kreditvärdigheten.

På Företagarnas diplom till Borgholms kommun står också att läsa att ": Det är de enskilda entreprenörernas initiativkraft och engagemang som lägger grunden för Sveriges välstånd. Därför är framgångsrika företagare en förutsättning för all utveckling, både lokalt och i hela Sverige."

Det här är självklart för oss i Borgholms kommun, med en så begränsad geografisk arbetsmarknad som vi har så är varje företagare lika viktig.
I Allianspartierna har vi tillsammans fastställt målsättningen att under kommande mandatperiod skall Borgholms kommun nå det bästa företagsklimatet i Kalmar län.
Vi har också anmält Borgholms kommun som en av deltagarna i Sveriges kommun och landstings företagsklimatsundersökning för att få ett utgångsläge för framtida förbättringsmöjligheter. I nästa vecka har Näringslivskontoret på uppdrag av kommunalförbundet anordnat en seminariedag med utgångspunkt i SKLs arbete för kommunens tjänstemän i de bägge ölandskommunerna.

Extra roligt var att dagens presskonferens hölls på ett lite ovanligt ställe, nämligen i lagerlokalen till Färg&Mattlagret här i Borgholm som är ett av alla de företag i kommunen som ökat omsättningen och kreditvärdigheten under det senaste året. Företagarna på Ölands ordförande Stefan Lander liksom VD i Företagarna Kalmar och Gotlands län Henrik Wennesund var på plats tillsammans med UC:s VD Anders Hugosson.
Borgholms kommun toppar idag Dagens Industri med stort reportage och text om bl.a Kid Borgudd på Färg& Mattlagret i tidningen. Dagen har varit ett härligt avstamp för en fortsatt positiv utveckling för tillväxt och arbetstillfällen i öländska företag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar