onsdag 2 september 2009

lite info från Ölands Turist AB

VD Gustaf Öholm var inbjuden till Ölands Kommunalförbund häromdagen för att ge oss en bild av sommarens verksamhet och beläggning.
Det har så här långt varit en historiskt bra sommar där många av företagen har ökat sin omsättning med uppemot 30%.
Det har varit fler besökare än vanligt under de tider då det är gott om plats på ön, nämligen juni och augusti.
Än så länge har vi enorma möjligheter att få fler besökare från de närliggande länderna eftersom hela 90% av turisterna på Öland är svenskar.
Dock har andelen danska besökare ökat med uppemot 50% under år 2009 och en ökning av andelen tyska besökare har också märkts.
6 av 10 besökare har bokat via nätet och på hemsidan/bokningsplattformen och upplevelseplanerarens www.visitse.se har människor från 40 olika nationer över hela världen valt att boka sin vistelse och sina upplevelser här i sydostSverige som är vår lilla del av världen. Det har varit en bra sommar över hela Sverige,kronan har varit låg ,svenskarna har semestrat hemma men sydostSverige och vi här på Öland har haft det ännu lite bättre än de flesta andra. Det visar att den satsning på Ölands Turist som Ölandskommunerna påbörjadde för ett par år sedan när Kenth Ingvarsson var ordförande var helt rätt. Det har skett en kraftfull satsning på marknadsföring, investering i bokningsplattformen och upplevelseplaneraren på Internet och det är detta som vi nu kan se resultatet av. Fler arbetstillfällen och däremd mer skatteintäkter. Det går bra för de öländska besöksnäringsföretagen och det är nu dags att fler företag går in för att fortsätta och fullfölja denna så viktiga investering som avsevärt förbättrar vår konkurrenskraft i en av världens starkast växande näringsgrenar, nämligen turism.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar