söndag 25 oktober 2009

Budgetförslaget 2010 äntligen klart....

I Borgholms kommun var vi tack och lov (med erfarenhet från kommunakuten)förutseende och började ett strukturplansarbete redan förra hösten för att få fram förslag till möjliga besparingar. Tjänstemännen fick redan då i uppdrag att lägga fram förslag på möjliga besparingar på 15 miljoner kronor.
Strukturplanen har rullat på under året och detta tillsammans med ett gediget arbete i nämnder och styrelser och många och långa budgetsammanträden under hösten har gjort att vi äntligen kan presentera ett färdigt förslag tillbudget 2010.

Alliansregeringens extra tillskott till landets kommuner inför år 2010 kom helt rätt i tiden. Vi har föreslagit besparingar på Komvux, arbetsmarknadsavdelningen, ekonomiavdelningen, personalavdelningen, de nedlagda skolorna i Södvik och Böda, besparingar på kulturskolan, på bibliotek och fritidsverksamhet, kort sagt i stort sett sparat jämsöverlag och trots det fortfarande ändå drygt 6 miljoner kronor kvar som vi var tvugna att spara in för att få ihop budget 2010 när beskedet om Alliansregeringens extrapengar kom.
Mycket välkomna pengar i den värsta internationella lågkonjunkturen i mannaminne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar