tisdag 27 oktober 2009

Länsstyrelsebesök i Borgholm

Med landshövding Sven Lindgren och länsrådet Anneli Fiskesjö i spetsen var ledningen för Länsstyrelsen i Kalmar län idag på kommunbesök i Borgholm.
Det är mycket intressant att få möjlighet att dryfta gemensamma frågor så konkret som det blir en sån här dag. Det gäller alltifrån åtgärder för vattenskydd och Östersjömiljö till landsbygdsutvecklingspengar i olika stödformer, förebyggande insatser om ett oljesutläpp skulle inträffa till pågående detaljplan, planprogram och fördjupade översiktsplanearbeten runt om i vår kommun.
Vi konstaterade gemensamt idag att det kändes mycket bra att Böda Sands nya detaljplan vunnit lagakraft inatt kl 24 utan att någon överklagat den.
Det innebär en ny och avsevärt förbättrad möjlighet till förlängd turismsäsong på norra Öland i och med att det nu finns möjlighet att bygga 57 bostadsrätter på bara drygt 100 meters avstånd från stranden. Byggnationen sker i en del av Böda Sands eget område som nu är ganska igenväxt men fullt möjligt att använda för campingändamål med gällande plan. I och med att Länsstyrelsen medgett undantag på en liten,liten del,(dvs själva den exakta ytan där huset ligger och vägarna i området) från 300 meters strandskydd till 100 meters strandskydd så möjliggörs denna stora nysatsning av ett mycket välskött företag som redan idag är en av norra Europas största campingplatser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar