söndag 23 januari 2011

Företagarmöte i Byxelkrok

Jag var häromkvällen på ett företagarmöte i Byxelkrok som arrangerats av Ölands Näringslivskontor. Mötets huvudsyfte var att informera och diskutera möjligheterna med det projekt som ESF-rådet beviljat medel till. Ölands Näringslivskontor har i samarbete med företagare och kommunpolitiker tagit fram en Näringslivsstrategi för Öland. Bland företagens önskemål framkom under det arbetet behovet av möjlighet till fortbildningar för såväl sig själva som för anställda.
Ölands Näringslivskontor skrev en projektansökan och nu har ESF-rådet som hanterar Europeiska Socialfonden beviljat hela 12 miljoner kronor i ett tvåårsprojekt som ger 600 personer inom det öländska näringslivet tillgång till kompetensutveckling utifrån egna önskemål och behov.
Projektet går under arbetsnamnet Ölands kompetens II. Mötet i Byxelkrok var trevligt och bra. Näringslivsutvecklare Tage Selander föredrog projektupplägget och jag hann också med att prata med några av företagarna om lite av de aktuella frågorna på norra Öland. Det är roligt att just Byxelkrok med omnejd blivit utsedd till att vara ett av landets pilotprojekt i Hela Sverige Ska leva -arbetet, utan tvekan behövs det särskilda satsningar på norra Öland för att få fler människor att välja att bo åretrunt. Från kommunens sida arbetar vi l.a för en Marinaanläggning som innebär utbyggnad av Byxelkroks hamn men det kommer sannolikt att ta ett tag innan den kan verkställas. Besöksnäringens och privata fastighetsägares investeringar gör att det som tur är finns gott om jobb inom byggsektorn, men det finns många funderingar och ideer på ytterligare möjligheter för norra Ölands utveckling året runt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar