torsdag 20 januari 2011

Låna dig rik-spännande skyltfönster i Borgholm och möten på biblioteken

Biblioteken i Kalmar-Kronobergs och Jönköpings län samarbetar i ett stort projekt som du kan läsa mer om på: http://futurumbibl.wordpress.com/

Där står bla att Futurum.kom syftar till att stärka och lyfta fram den kompetens, service och innehåll som finns på våra bibliotek. Samtliga 25 kommuner i Blekinge, Kronobergs och Kalmar län deltar samt Länsbibliotek Sydost och Regionbibliotek Kalmar.
Borgholms kommun är fortfarande bland de bästa bibliotken i landet en postion vi haft glädjen att ha under många år. Bibiliotekschef Gunilla Lydmark medverkade på kommunstyrelsen och berättade om biblioteksverksamheten i allmänhet och projektet i synnerhet. De 25 kommunernas bibliotekspersonal har i detta projekt arbetat fram gemensamma kärnvärden som är mycket bra för all kommunal verksamhet egentligen.
De fyra ledorden är Lyhörd, Kreativ,Kompetent och Engagerad.

Ett antal målgruppsinriktadekampanjer kommer att genomföras inom ramen för detta treåriga projekt och varje kommunbibliotek väljer själva vilka målgruppskampanjer man vill delta i.Biblioteken i Borgholms kommun kommer bl.a att delta i ungdomsaktiviteter. Man har redan en mycket omfattande och välkänd barnprofilering.
Det hela startar officiellt under denna vecka och det är aktiviteter på samtliga bibliotek runt om i kommunen. I Runstens bibliotek lånades det ut hela 130 böcker i måndagskväll,i tisdags var det författarbesök för mellanstadieelever, ikväll är kultur o fritidsnämndens ordförande Johanna Nilsson medverkande i Löttorp tillsammans med lokala författare av en bok om gårdarna i Högby socken med titeln -Vart tog bönderna vägen? På lördag är det barnaktiviteter på biblioteket i Borgholm.

Det är riktigt roligt och spännande att nu gå utmed Storgatan i Borgholm där alla affärer man hunnit besöka har ställt upp och deltar i marknadsföringen av våra bibliotek och kampanjen Låna dig rik. I stort sett varje affär/företag har en bok med ett tema och en titel som passar in på affärens/företagets verksamhet och bokmärken med texten Låna dig rik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar