tisdag 22 september 2009

Öland laddat för Skördefest

Det är fantastiska sensommardagar här på ön just nu. Det råder febril aktivitet över hela Öland. På torsdag invigs årets Skördefest i Föra som varit Årets Ölandssocken under det gångna året.

Gyllene oranga pumpor smyckar såväl företag som bostäder i både tätorter och byar.
De naturtrogna jättestora fåren vid infarten till Strandtorp är ett av alla spännande konstverk som man kan njuta av dessa dagar.
Här på torget färdigställdes båten som gjorde sin debut ifjol med sina rika och spännande dekorationer av öländsk skördetid.

Landstinget har gjort en stor satsning på Ölands Folkhögskola som inviger en skapande verkstad i Konstens Hus på fredag kväll.
I Kårehamn skall företrädare för de sju stora Östersjööarna finnas med bland alla de aktiviteter som arrangeras där med Thomas och Eva i spetsen.


Under fredagen deltar företrädarna för B7 tillsammans med oss ölänningar i en konferens om Östersjöns miljö. De kommer på besök hit till Stadshuset på lördagen.
På fredag eftermiddag kommer en delegation från Polen till Stadshuset. De kommer från staden Ilawa och är med vice borgmästaren i spetsen på besök på Slottsskolan i ett samarbetsprojekt gällande förebyggande arbete bland barn och ungdomar.

Jag ser fram emot en riktigt trevlig och förhoppningsvis mycket välbesökt Öländsk Skördefest!
Nu skall jag snart iväg och inviga det första av många spännande temaforum under de kommande dagarna, nämligen Miljöforum Öland på Ekerum Golf& Resort.

Det är Regionförbundets Göran S Eriksson som är den drivande kraften bakom detta event med fokus på småskalig energiproduktion. Skall bli mycket spännande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar