onsdag 2 september 2009

Rockfordkonstnärer på VIDA museum

Imorgon kommer fem konstnärer från vår vänort Rockford Illinois, tillsammans med Rockfords kulturchef, VD för Rockford Art Museum, styrelseordförande Rockford Art Museum, företrädare för Rockford Area Copnvention Bureau mfl totalt 16 personer.

Morgondagen börjar med möte med företrädare för samtliga länets kommuner på Länsstyrelsen och gemensam genomgång av förberedelserna runt vaccinationerna mot H1N1. Jag tycker det var väldigt bra av drottning Silvia att i förra veckan göra klart att självklart kommer hon att låta vaccinera sig. Det är så mycket konstiga diskussioner nu runt folk som inte vill vaccinera sig och det är klart att det alltid måste vara frivilligt. Men samhällsekonomiskt är det en enorm påfrestning om det blir en riktig pandemi och så många människor insjuknar. Självklart är det viktigt att så många som möjligt tar tillvara möjligheten att vaccinera sig.

Under eftermiddagen är det pressvisning på VIDA museum, på fredag åker kultursekreterare Maria Johanson och jag till Ulrika Hydman-Vallien och Bertil Vallien på Åfors glasbruk med amerikanarna och på lördag är det dags för invigning av utställningen på VIDA museum.
Av det jag sett i Barbro och Börge Kamras urval av konst och konstnärer från Rockford så kommer detta att bli en mycket spännande utställning med flera olika konststilar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar