torsdag 7 januari 2010

fågelmatning och isbana

Det är alltid spännande uppgifter som kommunalråd, högst varierande dessutom...:-) Jag började dagen med att be fritidschefen Jan-Åke J och planeringschefen Christer P att undersöka om vi kan lösa önskemålen om hockeyrink som skrivits på kommunens hemsida. Det visade sig att den gamla hockeyrinken är helt slut och en ny kostar för mycket för att kunna ta pengarna ur årets investeringbsudget. Istället börjar vi med att Borgholm Energis Hasse J och killarna på gatapark sidan skottar undan snön, lägger upp snövallar som sidor och spolar isen. De skulle försöka hinna börja redan idag.
Jag pratade med VD för Borgholm Energi Benny Wennberg som bland annat kunde berätta att vårt gemensamma trettondagsaftonstelefonsamtal om sophämtningen i Stora Rör nu har löst sig. När ett år har sånära 53 veckor så är det mycket svårt för entreprenören att hinna med alla hushåll och då kan vissa drabbas så som denna gång Stora Rör, det hör som tur är till undantagen.
Det visade sig även under dagen att en snäll granne tagit in de nötdjur som gick ute i en mark utan vindskydd o vatten någonstans i vår kommun vilket jag blev uppringd om i trettonhelgen . Skönt.
Roffe på Ölandsbladet hade såväl som vi på kommunen blivit uppmärksammad på att sjöfåglarna har det mycket svårt nu när hela hamnbassängen är frusen. Grabbarna på Borgholm Energi skulle fixa fram cirkulationspumpen som vi använde för några år sedan för att få isfritt inne i hamnkanten. Christer skulle på Roffes inrådan fixa spannmål från Lantmännen så vi kan börja mata sjöfåglarna senast imorgon.
Visst är det en härlig dag när både stora och små frågor ordnar sig så snabbt och lätt i gott samarbete!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar