måndag 11 januari 2010

Strandpromenad Borgholm-Köpingsvik samt badplatsen vid Sinus



Det gäller att passa på att njuta av vintervädret. Jag har tillsammans med Maria ägnat flera timmar under den gångna helgen till långpromenader. Det är mycket att fundera på och mycket på gång och man tänker så bra när man går, extra trevligt när man kan småprata lite när man vill.
Strandpromenaden Borgholm-Köpingsvik var lite jobbigare att gå nu i snödrivorna än vad den var när jag gick den senast...
Restaurang Sinus och badplatsen där ser inte heller riktigt likadan ut nu som under högsommaren...:-).. den vackra isigt snövita Köpingbukten låg helt tom i lördags. Det är jätteroligt att det nu är en ny ägare och markarrendator på Solbergatäkten/Sinus som har framtidstro gällande utvecklingen här på norra Öland och vill och kan investera i anläggningen vilket möjliggör högre kvalitet, längre säsong och fler arbetstillfällen. Den här badplatsen som varit en av de viktigaste sedan badortstiden för dryga 100 år sedan kommer förhoppningsvis att redan denna sommar ha en lång härlig träbrygga på 157 meter. Fullt möjligt att ta båten från Borgholm till Köpingsvik att ta en kopp kaffe eller en öl på bryggan, kanske att bada i den eventuella uppvärmda Östersjövattenbassängen intill eller att bada direkt från bryggan i den härligt långgrunda varma Köpingbukten. Flera av campingplatserna i Köpingbukten har gjort eller har stora investeringar på gång. Det fördjupade översiktplanearbete som nu dragits igång på riktigt skall lyssna in intressen och ideer hos såväl företagare som åretrunt och delårsboende. Mycket positivt är på gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar