onsdag 28 april 2010

Köpingsvik spurtar igång säsongen




Gick tillsammans med dottern på "strandpromenaden" ut till Köpingsvik igårkväll och gång o cykelvägen tillbaka. Härligt vårvarmt. Det är så roligt att se att det satsas ordentligt bland företagen även i Köpingsvik. För bara något år sedan var affären endast öppen under sommaren och samhället som helhet ganska tyst och sömnigt under hela vintern. Mattias tog över affären för något år sedan, nya ägare på macken, ny generation på pensionat Hagaborg, nya fräscha bostadrättslägenheter av Solhyddan och Strandborg, nya ägare häromåret på Klinta Camping, för något år sedan rejäl upprustning av pensionatet Strandbaden, ny generation i Klinta Stugby, ryktena säger också att även Blå Boden fått nya ägare inför sommaren, samt dessutom nya ägare på Gamla Bryggeriet. Gröndals Camping investerar i bl a servicebyggnaderna. Henrik och Eva som har byggt och byggt och jobbat upp sin Klinta Bykrog har nu också köpt grannfastigheten som nu renoveras ordentligt.
På fredag återöppnar Condiset i Köpingsvik i helt nya lokaler, ja näst intill helt nytt hus brevid affären. En stor satsning som gett ett så här vackert resultat.

Dessutom börjar nu nye arrendatorn på kommunens mark Solbergatäkten dvs Sinus och Ragnars Kiosk m.m förverkliga några av sina planer. Sinusrestaurangen får just nu en välbehövlig helrenovering där man försöker spara det som är möjligt av det gamla.
Bryggan som nu tar form är mycket imponerande, 147 meter brygga som längst ut går att angöra med båt. En fantastisk tillgång för boende och besökare och när den blivit helt klar med poolanläggning,möjlighet att köpa drycker m.m så kommer den att vara en sevärdhet i sig. På bilden här överst syns det hur vacker den är solnedgången redan nu.



En vy över Köpingbukten där tången nu samlats upp i högar och man redan ser att säsongscamparna har börjat använda sina husvagnar. Vi ser fram mot en härlig sommar och helt klart är att företagarna i Köpingsvik (www.kopingsvik.eu)nu spurtar igång säsongen.

1 kommentar:

  1. Så bra att du nämner rätt webbadress (.eu) för oss företagare i Köpingsvik!

    Hälsningar,
    Marcel på Hagaborg

    SvaraRadera