torsdag 1 april 2010

Öland välkomnar till påskfirande, samt www.borgholm.se kl 12 på påskafton


Så här vackert är årets påskträd på torget i Borgholm. Det är barnen på Montessoriförskolan Solstrålen som gjort det fina påskpyntet i år. Öland är nu laddat för påskfirande, vi räknar solsken och vackert vårväder och hoppas på massor av besökare till ön under helgdagarna.
Det finns i dagens Ölandsblad en påskbilaga som visar på ett bra sätt lite av allt det positiva som nu är på gång och dessutom kan fungera som hjälp i att välja vad man vill se och göra som ölänning, delårsboende eller besökare nu under påskhelgen. Utbudet är fantastiskt och många av företagarna har satsat nytt, byggt om eller utökat under den gångna vintern. Exempelvis har Villa Ingrid faktiskt höjt huset med en våning under vintern och dessutom byggt ut, numera finns det alltså ännu fler rum med hög hotellstandard i Borgholm. Härligt!
Det är svårt att välja i det stora utbudet av aktiviteter men det blir helt klart en sväng till norra Öland någon av dagarna. Bl.a har Carina öppnat en ny inredningsbutik i Löttorp( Missade tyvärr förra helgens succe på norra Öland, nämligen musikalen Jesus Christ Superstar, hörde att det var fantastiskt bra), Stephan Lundh på Högby fyr, Galleri Svalan i Stacketorp,Persnäsgruppens utställning i Sandviken,Café Svea på Skäftekärr eller Kaffestugan i Böda.
För den som vill ut och roa sig kvällstid finns exempelvis Björn Rosenqvist på Morells i Löttorp, irländsk afton eller nattklubb på Harrys i Borgholm m.m.m.m. I Köpingsvik ser conditoriet ut att snart vara färdigrenoverat inför sommaren, Klinta Bykrog har påsköppet, det finns massor att välja på.
Någon av dagarna får det bli en sväng till VIDA museum med bla Ulrica Hydman och Bertil Valliens utställningar samt till Ekerum för att se Kjell Engmans spännande glasutställning.
Påskaftons eftermiddag tar vi bilen till Runsten. Det var så häftigt med förra årets stora festival Äggröra och det är ett härligt program från kl 11-16 på påskafton som avslutas med konsert i Runstens kyrka med Janne Schaffer.
På påskafton förmiddag och lunch däremot är det joggningskorna på och en tur i Borgholm, hoppas på riktigt mycket folk i stan. Solsken är utlovat av högre makter..:-)
Årets vårtal på torget klockan 12 blir lätt, här händer så himla mycket positivt i handel och serviceutbudet men också i utvecklingsfrågor mer allmänt. Som vanligt vinkar vi till världen från torget i Borgholm via webkamerorna. Välkommen att titta in på www.borgholm.se då om du inte har möjlighet att vara med oss i stan!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar