torsdag 15 april 2010

Tips på bröllopsgåva mottages gärna!

Regeringen har bjudit in ett antal kommunföreträdare runt om i landet bl.a mig och fullmäktiges ordförande Jan Erici till en mottagning på Stockholms Stadshus den 18/6 med anledning av bröllopet mellan kronprinsessan Victoria och Daniel Westling som kommer att vara där liksom kungen och drottningen.

Jag är övertygad om att kronprinsessan och hennes blivande man inte förväntar sig massor med presenter från kommunerna. Som alla vet så är kommunallagen tydlig med att man inte får uppvakta enskilda med skattemedel. Visserligen skulle säkert många invånare i Borgholms kommun gärna vilja delta i en frivillig insamling av pengar till någon speciell present till brudparet men Jan och jag tycker att det vore bättre med en symbolisk present på något sätt.
Vi vet ju också hur angelägna flertalet av kommuninvånarna här är om att kungafamiljen skall känna att de kan ha en oas på Solliden där de kan få vara i fred och vara lediga. Jag minns ännu hur upprörd en Borgholmsdam var för några år sedan pga att en fotograf hade tagit bilder på kronprinsessan när hon var ute o gick i Slottsskogen. Dessutom är kronprinsessan Victorias årliga firande av sin födelsedag här på idrottsplatsen i Borgholm en av årets största höjdpunkter i vår kommun.

Kanske skall presenten från Borgholms kommun vara varsitt träd utav dem vi kommer att nyplantera utmed infartsdelen av Storgatan??? Kanske en staty eller plantering i någon av parkerna i kommunen???Kanske en handbunden bok som cirkulerat så att kommuninvånare/skolbarn i Borgholms kommun haft möjlighet att skriva sina lyckönskningar till brudparet??? Kanske en upplevelse an något slag? Lokalproducerad mat, en specialguidning på Skäftekärr, Borgholms Slott, Himmelsberga eller något helt annat???
Jan Erici och jag välkomnar tips och ideer från er som är kommuninvånare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar