fredag 9 juli 2010

Grankullavik o Böda



Hade ännu ett härligt vigseluppdrag i fredags denna gång i Grankullavik,Ett mycket vackert bröllop på en vacker plats vid kusten som jag aldrig hade hittat till själv, valthorn som spelades av Ayam el Fakir till det svaga bruset av vågorna förgyllde det hela extra mycket. Tyvärr blir det inte tillräckligt ofta man tar en sväng runt norra Öland så jag passade på att åka runt lite i Böda hamn och Löttorp samtidigt.
På bilden syns varningsskylten för tåget. Knappt man kan tro att det är på Öland men faktum är att en liten,liten bit av den öländska järnvägen finns sparad. Det är 4,2 km mellan Fagerrör och Trollskogen som nu trafikeras av eldsjälar som kör ångloket mormor. En härlig tur som jag åkte för något år sedan.
Böda hamn har fått ett rejält lyft sedan Bödaborna med hjälp av landsbygdsprogrammet och Leader lät ideerna flöda fritt. Ifjol blev Böda Hamn utsedd till Sveriges bästa ställplats för husbilar och nu är det aktiviter morgon och kväll, kombinerat med handel, fiske och restauranger såväl i hamnen som på Pauls Camping intill.
På www.bodaoland.se ser du lätt att här är mycket på gång. Här kan du kan också ta del av sommarens program och läsa om den fantastiska naturen i området.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar