fredag 2 juli 2010

Nätverksträff kvinnliga kollegor


På måndagen den 28/6 var det dags för ett nytt möte med ett kvinnligt nätverk som träffats 3-4 ggr/år i ett par års tid. Denna gången var mötesplatsen Borgholm. Det finns alltid frågor som är högaktuella att diskutera och utbyta erfarenheter och tips runt hur man löser på bästa sätt. Den kommunala ekonomin, pandemiplaneringen, krisberedskap är exempel på frågor som varit tema för våra tidigare möten.
Denna gång fick jag möjlighet att berätta om hur vi i Borgholms kommun samarbetar med föreningsliv och företag i olika frågor, exempelvis Framtid Borgholm, men framförallt hur vi lägger upp och förbereder oss tillsammans inför midsommarhelgen och hur vi i Borgholms kommun klarar de stora skillnaderna mellan vinterns 10 900 invånare och högsommarens 250 000 besökare samtidigt. Det krävs en hel del av den kommunala infrastrukturen i VA-nät, renhållning etc men också med chefstjänsteman i beredskap under sommarveckorna för att snabbt kunna agera om det uppstår krissituationer av något slag. Mina KS-ordf kollegor Carina Bengtsson i Ljungby och Gunilla Hjelm i Vetlanda, samt regionförbundsordf i södra Kronoberg Marie-Louise Hilmersson diskuterade bl a runt den kommunala organisationen och fördelningen mellan Borgholm Energi AB och Borgholms kommun.
Den nya polisorganisationen där Kalmar län och Kronobergs län bildar gemensam länspolis och vad det kan komma att betyda för oss ute i kommunerna diskuterades också. Kommunalrådet Christina Davidson, Nybro och landstingsrådet Lena Karlsson, Uppvidinge är bägge ledamöter av länspolisstyrelserna och riksdagskvinnan Karin Nilsson som förutom sin plats i skatteutskottet också är ers i justititeutskottet.
En intressant och mycket stimulerande dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar