torsdag 19 november 2009

Centerpartiets politikerskola i Borgholms kommun

Måste bara få ta tillvara möjligheten att dela med mig av glädjen att så pass många nya människor vill engagera sig för Centerpartiet i Borgholms kommun i valet 2010.
Vi har därför startat en "politikerskola" här. Vi började lördagen den 17/10 då vi bjöd in en större grupp med en blandning av medlemmar och nya intresserade för att starta upp arbetet med Centerpartiets handlingsplan i Borgholms kommun för åren 2010-2014.
Det var en mycket spännande dag där Hanna som sammanställde grupparbetena konstaterade att de stora frågorna är miljö/klimatfrågorna "Gör Öland självförsörjande på miljövänlig energi", företagarfrågorna som t.ex att bli en av Sveriges främsta turismkommuner och att säkerställa jordbruketsutvecklingsmöjligheter.
Att tillvarata utvecklingspotentialen i hela kommunen är en annan viktig fråga, liksom att öka Borgholms och Löttorps attraktionskraft och möjligheter som tätorter i vår kommun. En av de riktigt heta frågorna är maten. Därför startade vi upp en arbetsgrupp som nu är igång gällande den mat som tillagas och serveras i Borgholms kommuns offentliga kök. Vi vet att vi har mycket duktig personal i våra kök. Vi vet också att vi enbart serverar kött från djur som levt under svenskt djurskyddsregelverk, att vi är på god väg när det gäller andelen ekologiska produkter som möjliga val, men vi vill ha mer öländska råvaror i våra kök.
Vi har så fantastiska tillgångar i den öländska livsmedelsproduktionen, vi vill gärna ha mer närproducerade råvaror men hur kan vi möjliggöra det. En arbetsgrupp under ledning av Eva Wahlgren och Stig Bertilsson är nu igång för att ta fram ett Centerpartistiskt måldokument. Spännande och roligt med så stort intresse för vår kommun och Centerpartiets politik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar