torsdag 12 november 2009

Vaccinationsläget och svininfluensa

Det rullar så sakta men säkert på med vaccinationerna enligt de planer vi antagit i Borgholms kommun. Det känns tryggt att veta att vår beredskap är god liksom vårt upplägg på arbetet. Tjänstemännen i pandemigruppen med MASen Peo, Säkerhetsingenjören Anders och kommunsekreteraren Marie-Louise i spetsen ser till så att planerna för det kommunala ansvaret följs och kommunstyrelsen informerades på sammanträdet nu i veckan. Saker o ting kan ju vända väldigt snabbt i influensatider.
Här är Peos senaste information som skickats ut till alla användare och all personal inom Borgholms kommun:

Vaccinationsläget i dag, 11 november, är följande:

All vårdpersonal har erbjudits att få vaccin - de flesta har vaccinerat sig.
Kök och städpersonal har erbjudits att få vaccin - de flesta har vaccinerat sig.

Kommande grupper denna vecka enligt den tilldelning kommunen får:

Skolbarn - ca 300 doser har kommit i denna vecka. Det frinns ca 1000 skolbarn
Patienter inom hemsjukvård och särskilda boende 107 erhållits - behovet är drygt 200.

Vi som har ansvar för fördelningen av vaccinet behöver prioritera väldigt hårt då det gäller fördelningen av vaccin, vilket även landstinget måste göra.

Vaccinationsproduktionen håller inte den takt som var förväntad och därför ligger man generellt efter med vaccineringarna.

En vaccinationsampull innehåller 10 doser och måste förbrukas inom 24 timmar - och i de fall vaccin funnits kvar har en del fått vaccin som inte tilllhör ovanstående grupper, allt för att inte få något som helst spill.

Så fort vi får vaccin i lager kommer information om var, när och VILKA som ska vaccineras inom kommunens ansvarsområde (skolabarn, personal och patienter/äldreboende).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar