torsdag 12 november 2009

Siewert Öholm lyfter Löttorps Camping

Intresset för Öland är något alldeles speciellt. Detta fick kommunchefen Lars och jag än en gång bevis för idag när vi träffade en av de nyare aktörerna inom den öländska besöksnäringen, journalisten Siewert Öholm.
Löttorps Camping är välkänd sedan många,många år tillbaka då Bröderna Samuelsson drev den kristna campingen och såväl turister som ölänningar vallfärdade till tältgudstjänster och konserter för 1000 personer på Löttorps Camping. De senaste åren har ELCA-stiftelsen ägt campingen. Välbehövliga investeringar har gjorts men som så ofta är det inte lätt att klara av finansieringen på några få korta sommarveckor.
Bland annat ovanstående är en av orsakerna till att Siewert Öholm tackat ja till att ta över rodret som ordförande för campingen och nu under en övergångsperiod håller ihop en totalledning av verksamheten.
Självklart har Siwerts nationella kändisfaktor (liksom Renate Klumska på Köpmanshuset i Böda) en avsevärd betydelse för besöksnäringen på hela Öland, men framförallt var det mycket roligt och spännande att få höra Siewert berätta om hur styrelsen planerar för sommaren 2010 och fortsättningsvis den tänkta utvecklingen av Löttorps Camping! Det kommer att bidra stort till fler besökare under längre säsong på Öland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar