tisdag 3 november 2009

Helgnyheter kan vara deprimerande...

Visst kan man bli frustrerad över helgnyheter, ibland kan det bero på att det helt enkelt inte finns något egentligt nyhetsvärde och man kan då sända en beundrande tanke till den journalist som lyckats vända något halvgammalt till en nyhet för att överhuvudtaget ha något att sända eller skriva.
Lördagsmorgnar är för min del, liksom stora delar av Sveriges befolkning, näst intill heliga. Radioprogrammet Ring så spelar vi är självklart lördag morgon. Med Lisa Syréns otroliga sätt att genom verkligt aktivt lyssnande och dialog förmedla en känsla av gemenskap och samhörighet mellan människor från nordligaste till sydligaste delarna av vårt land kan man så sakteliga vakna upp och delta i frågesportleken. Härligt!
I lördags var det definitivt inte lika trevligt! Nyheten gällande nya kärnkraftverk på befintliga kärnkraftverks platser som en följd av klimat och energiuppgörelse i våras kunde jag helt klart varit utan!
Frågan är visserligen kanske i grunden om vi inte egentligen redan har ett i det närmaste nytt kärnkraftverk i det ständigt renoverade Oskarshamn 1?
Att han som jag under helgerna delar morgonnyheterna och frukostkaffet med "gick i taket" gjorde inte nyheten trevligare.
Alliansens klimat och energiuppgörelse innehåller stora delar av ren Centerpartipolitik.
Centerpartiet har länge drivit frågorna om alternativa energikällor och äntligen har vi i Alliansuppgörelsen fått möjlighet att se till så att dessa har rimliga villkor för aktiv och stark utveckling.
Att då få höra att nya kärnkraftverk planeras trots att de inte längre kan påräkna några statliga bidrag är beklämmande! Det Sverige behöver är fler vindkraftverk, fler solfångare , mer biogas och effektivare energianvändning. Alliansens klimat- och energiuppgörelse innehåller också några av världens mest kraftfulla klimatmål.
Nu vill det till att vi alla antar utmaningen och lägger fossila bränslen bakom oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar