måndag 30 augusti 2010

Allianskvinnofrukost, valarbete i Köping o Borgholm, Loppis och BågskytteSM

I Mönsterås bjöd Allianskvinnorna i samarbete med SV in till Kvinnofrukost med kvinnliga riksdagskandidater på lördagsförmiddagen. Prästen Mildred Fischer inledde med ett mycket bra anförande runt samtal mellan människor. Det var välbesökt och trivsamt och mycket bra ordnat.
Efter Mönsterås bar det iväg till Köpingsvik där Köping-Egby Centern ordnat med stort möte angående viktiga framtidsfrågor. Alltifrån vattenskydd till företagsetableringar och fördjupad översiktsplan diskuterades. Det råder många missförstånd under tiden som utredningsarbete pågår och olika förslag läggs fram ,men jag hoppas att vi i Centerpartiet lyckades klargöra att det inte är aktuellt med någon ringväg runt Borgholm och att vi i första hand vill se förtätning av redan bebyggda områden i Borgholm-Köpingsvik innan det är aktuellt att ianspråkta åkermark.

I Borgholm var det full fart i valstugorna på torget. Dessutom härligt mycket folk på stan och Storgateloppisen en succé. Ett mycket brett utbud av loppisgrejer, alltifrån antikt och glas till barnkläder och leksaker. Massor av försäljare varav många tillresta från fastlandet.

På alvaret utanför Borgholms Slott var det gott om människor i rörelse. Här pågick nämligen SM i Bågskytte under helgen. En sport som tyvärr är lite anonym och just därför valde man att förlägga den till slottsalvaret med förhoppningen att fler människor skall se tävlingarna och bli intresserade av sporten. Där fanns deltagare i alla åldrar som sköt mot mål med olika avstånd. Spännande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar