måndag 30 augusti 2010

Landsbygdsupprop

Hela Öland och nästan hela Kalmar län är landsbygd. Svensk landsbygd har under Alliansregeringens mandatperiod med ett starkt Centerparti fått helt nya förutsättningar för tillväxt.
Stora satsningar sker på småföretagande,extra på kvinnligt företagande. Landsbygdsprogrammet och Leaderprojekt ger bättre förutsättningar för diversifiering av befintliga företag och för föreningsdrivna bygdeutvecklingsprojekt. Mer pengar än någonsin har fördelats till vägar och järnvägar,stora satsningar görs på förnyelsebar energi, reseavdraget till och från arbete har höjts, många av landsbygdens invånare tillhör vinnarna i jobbskatteavdraget som procentuellt gett mest pengar i plånboken till dem som tjänar minst. ROT-avdrag och RUT-avdrag är andra exempel som avsevärt ökat antalet arbetstillfällen på landsbygden eftersom även fritidshus medger avdragsrätt.Vi i Centerpartiet vill gå vidare med RIT-avdrag för alla oss som behöver hjälp med IT-tjänster.
Det finns nu helt ny möjlighet till strandnära husbyggnation vid några av fastlandets alla insjöar. Stora satsningar sker också på turism. En av de viktigaste satsningarna för svensk landsbygd och besöksnäringsutveckling är nog ändå Matlandet Sverige. Vänsterpartierna dvs s, v och mp vill ta bort många av de ovan uppräknade förbättringarna för svensk landsbygd om de får väljarnas förtroende att bilda regering. Om du också vill att hela Sverige skall ha samma möjlighet till positiv utveckling så skriv på Landsbygdsuppropet du också: www.landsbygdsuppropet.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar