tisdag 24 augusti 2010

Nedlagd skola blev en tillgång och mötesplats i Bredsättra.

Det var tuffa beslut att ta när Bredsättra skola lades ner häromåret. Nu ser vi å andra sidan hur Gärdslösa skola i Årets Ölandsby blomstrar och hur Bredsättra skola blivit ett trevligt och vackert café samt bostad åt en ung nyinflyttad barnfamilj.


När kommunfullmäktige tog beslut om att sälja skolan så valde vi att i kriterierna skriva in betydelsen av att den som köpte skulle tillföra byn något. En nedlagd skola innebär alltid en förlust på landsbygden. Vi ville inte att Bredsättra skola i första hand skulle riskera att bli sommarbostad och tom under vinterhalvåret. Det finns ju aldrig några garantier men det var mycket roligt att träffa paret Kemna.
Här på bild tillsammans med näringslivschef Anders Nyholm.
Bägge har lämnat spännande yrkesområden bl.a som advokat i Tyskland för att flytta till Bredsättra med sina barn och starta upp café och tillverkning av karameller.
Liksom alla andra i den öländska besöksnäringen har de haft en mycket bra sommar och hoppas kunna ha åtminstone helgöppet nu under hösten.
Bredsättraborna är mycket nöjda, liksom vi i kommunledningen.
Nu hoppas vi att Böda skola som har flera intresserade spekulanter också kan gå samma lyckliga öde till mötes vid försäljningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar