tisdag 22 december 2009

Blockerad blogg

Aldrig trodde jag väl att jag skulle inom ramen för ett normalt demokratiskt arbete avvisa och stänga av någon som vill prenumerera på min blogg på blogspot.
Per Lublin har dock gått för långt.Han sprider falska rykten och lögner på sin hemsida på internet för att kränka och skada framförallt mig men även andra i kommunledningen för att själv framstå i en bättre dager. Han länkar våra namn till sin hemsida fylld av rena personangrepp och lögner. Det otäcka är att han vet precis var gränserna går och hur han skall agera och balansera precis på gränsen till en polisanmälan för ärekränkning. En sån person vill jag inte ha med att göra! Jag har under en längre tid avstått från att läsa hans hemsida men blev nyligen uppmärksammad på den igen och kommunchefen och jag valde därför idag, i samråd med ksau, att stänga länkningen till samtliga politiska partiers hemsidor från kommunens offentliga hemsida. Detta pga Per Lublins helt osannolika skriverier som inte hör hemma tillsammans med en offentlig hemsida.
Per har dock nu äntligen förstått att han inte har rätt att använda sig av kommunvapnet när han skriver så han har färgat om det i andra färger... han kallar sig fortfarande för vikarierande kommunalråd i skrivelser,överklaganden och motioner...Detta trots att inget av de etablerade partierna i kommunen vill samarbeta med honom och att hans eget parti i samband med de senaste valen har halverats från 4 till endast 2 av fullmäktiges 49 mandat.
Som regel är han ensam från sitt parti i fullmäktige,trots 2 stolar, Roland Wickholm som är den som oftast brukar ställa upp, är liksom Peter Nicklasson, en trevlig person.

Per Lublins övriga partiföreträdare har genom åren lämnat partiet den ena efter den andra, oftast kort efter valet, samarbetet med Ölandspartiet på södra Öland tycks vara obefintligt.
När Per Lublin var ny i politiken, var en av hans hjärtefrågor att de förtroendevalda inte skulle sitta för länge på sin post, helst bara en eller två mandatperidoer. Själv har han nu varit med år efter år ända sedan valet 1977.
Än idag används Per Lublin som avskräckande exempel på kurser i landet för att visa hur en person kan kosta en kommun stora pengar på överklaganden. Det är nu ganska länge sedan han slog dåvarande kommunalrådet Jan Engelholm i huvudet med budgetluntan men när kollegor i landet får höra hans namn så är det fortfarande den huvudsakliga minnesbilden.
Jag tror att Pers väljare skulle uppskatta att få veta på vilka sätt hans politik har påverkat och bidragit genom positiv dialog och samarbete eller egna ideer och konkreta förslag, istället för övervägande överklaganden och gnäll, till en positiv utveckling av kommunen under de 32 år som Per Lublin varit aktiv politiker i Borgholms kommun!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar