söndag 6 december 2009

We are all the winners- Runsten är bäst

Rubriken är end el av den lite omgjorda text som Runstensbarnen inledde firandet av Runsten Årets Svenska Leaderprojekt med i lördagskväll. Det var verkligen fest då Sveriges bästa Leaderprojekt, Äggröra, firades samtidigt som det var avstamp för arbetet med ny Äggröra på påskafton 2010.
Det var välförtjänsta vinnare som lyckats engagera alla åldrar i bygden i sitt projekt. Länstyrelsens lantbruksdirektör fanns på plats i Runsten under kvällen, liksom näringslivschef Anders Nyholm, undertecknad och förstås den som hjälpt till att väcka tankarna på Leaderprojekt i Runsten och som stöttat på vägen nämligen Lasse Wellin.

Kalle Jacobsson och Anna-Sara Nilsson var kvällens huvudpersoner,alla Runstensbor var hedersgäster, toastmaster och allsångsledningen stod mycket engagerade Christina Adler för, medan maken Lasse med jämna mellanrum försökte spela trumpet men uppenbart är klart bättre som textskrivare av vinvisor...:-)
För barnen arrangerades specialaktiviteter under kvällen samt att det serverades specialmeny. Genomtänkt och än en gång bevis på att här bryr man sig om alla åldrar.

En mycket läcker festbuffe serverades bla bestående av citronmarinerad kycklingfilé, köttfärspaté, öländsk bönsallad och potatisgratäng.
Välkände Mr X dvsLasse Stenberg (som var hemma över helgen från sin pågående turne´med Susanne Alfvengren) stod för underhållningen. Som vanligt när Lasse sjunger blev det musik som också passar alla åldrar. Alltifrån Cornelis Vresvijk till Sven-Ingvars, Kenny Rogers och Clearance Clearwater Revival...Gott om folk och härligt trångt på dansgolvet. En jättetrevlig fest!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar