onsdag 23 december 2009

Klimatkommissionen i Kalmar län.

Jag hoppas att alla vi som önskat oss mycket mer beslutsförmåga av världens ledare vid klimatmötet i Köpenhamn nu istället tar egna initiativ för bättre miljö och minskad risk för klimatförändringar.
Jag har varit med i Klimatkommissionen i Kalmar län sedan Regionförbundet tillsatte den år 2007, tillsammans med Västerviks ks-ordf har jag varit kommunrepresentant,Regionförbundets ordförande har varit ordförande i kommissionen som i övrigt har bestått av näringslivsföreträdare från bla transport och industri, högskola, energibolag m.m. en spännande och lärorik blandning av människor.
När vi lade fram slutrapporten så hade vi bl.a ett antal utmaningar till länets kommuner,landsting och företag. En av dem var orsak till att länets kommuner nu är med i det nationella projektet Uthållig kommun. Vi är det enda län där samtliga kommuner deltar!
Vi hade ett mycket bra uppföljningsmöte i Klimatkommissionen förra veckan, vi ligger långt framme i Kalmar län i dessa frågor och det har bildats klimatkommissioner i många av landets regioner/län den senaste tiden.
Regionförbundet gick via klimatkommissionen igår ut med ett pressmeddelande under rubriken Kalmar tar nästa steg, som du hittar på nedanstående adress: http://www.kalmar.regionforbund.se/Press/Nyhetslista/Besluten-uteblev-i-Kopenhamn--Kalmar-lan-tar-nasta-steg/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar