onsdag 2 december 2009

Stort engagemang i Böda

Kommunchef Lars Frick och jag var under tisdagsförmiddagen på företagsbesök i Böda.
Mötet gällande Böda hamns framtid förra veckan var mycket intressant och gav mersmak. Det finns gott om ideer i bygden och det gäller att försöka hitta de områden där kommunen kan hjälpa till på de sätt som är möjliga, alltifrån goda råd till bra service och god vilja.
Än så länge obekräftade uppgifter säger att det inte fötts mer än 4-5 barn från Föra och norrut under året 2009. Det är rejält oroväckande, merparten av de boende på norra Öland är småföretagare och med rätt företagside och kostnadsbild kan man utan tvekan klara sig hela året på turismnäringens allt längre säsong.
Samtidigt som antalet åretruntboende minskar år efter år så ökar omsättningen i såväl dagligvaruhandeln som i många specialbutiker. Det är lätt att tro att ökningen beror på att allt fler ägnar allt mer tid i sitt fritidshus under helger/långhelger men det är intressant att en hel del av dagligvarunhandelns ökning gäller måndag till torsdag. Förhoppningsvis har fler valt att folkbokföra sig i Borgholms kommun efter kommunstyrelsens beslutade "inbjudarkampanj" under hösten,det är med hänvisning bl a t ovan högst sannolikt att vi är betydligt fler som bor större delen av året i denna kommun än vad kommunens ekonomiska förutsättningar är, detta eftersom de kommunala intäkterna från statsmakterna till mycket stor del bygger på antalet kommuninvånare den 1/11....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar