onsdag 24 februari 2010

Ambulansverksamheten i Löttorp

Just tillbakakommen från att tillsammans med kollegan i söder Kent Ingvarsson varit på ett bra möte med landstingsledningen i Kalmar. Ambulansverksamheten i Löttorp har under några år drivits på entreprenad av Mörbylånga ambulans som skött det hela på ett mycket förtjänstfullt sätt. En hel del oro har rått pga landstinget nu vill driva verksamheten i egen regi igen istället och därför valt att inte upphandla den. Ambulansen i Löttorp har genom åren varit ifrågasatt med jämn mellanrum som besparingsförslag och ett annat exempel i länet är ambulansen i Gambleby i norra Kalmar län som drivs som satellitambulans till Västervik vilket i det fallet innebär att Gamleby har ambulans på plats dagtid kl 7-16.

Därav dagens möte där vi fick klart uttalade löften från såväl landstingsrådet Anders Henriksson (S) som landstingsdirektör Alf Jönsson och hälso och sjukvårdsdirektör Ragnhild Holmberg. Ambulansverksamheten i Löttorp är inte på något sätt hotad eller på väg att förändras. Syftet med övergången til legen regi är att kunna samarbeta mer med Borgholms ambulansen och att alternera tjänstgöring i större utsträckning mellan ambulansverksamheterna och akutmottagningen i Borgholm/Kalmar för att på så sätt stärka kompetensen ytterligare i Löttorp.
Det kommer inte att innebära några som helst förändringar jämfört med idag gällande ambulansnärvaro och tillgänglighet på norra Öland enligt en samstämmig landstingsledning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar