onsdag 24 februari 2010

Istappar , snö på tak, halka m.m

Det är inte riskfritt att ge sig ut o gå i städer och tätorter en sån här solig vinterdag då istapparna börjar riskera att släppa från sitt fäste högt uppe under hustaken. På www.krisinformation.se har den nya Myndigheten för samhällsskydd o beredskap som driver sidan genom samarbete mellan olika myndigheter samlat nyttig information om vem som har vilket ansvar i en mängd olika frågor.

Nedanstående text från www.krisinformation.se är mycket tydlig:

"Det är alltid fastighetsägaren som är ansvarig för snöröjning och att ta bort istappar. Fastighetsägaren ska också se till att rätt säkerhetsanordningar finns på taken och att de underhålls. Vänd dig till din kommun för ytterligare information.
Nedrasade tak
Under februari har flera tak till bland annat sporthallar och ridhus rasat in på grund av tyngden från snö som har packats ihop under en längre tid. Flera kommuner och fastighetsägare har valt att stänga byggnader som man bedömer ligger i farozonen, särskilt de som har stora takspann. Undrar man över säkerheten på det ridhus eller den idrottshall man vill besöka bör man ringa till dem som driver verksamheten och höra sig för om riskerna. "

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar