onsdag 24 februari 2010

Midsommar 2010 i Köpingsvik

Planeringschef Christer P är kommunens företrädare i den grupp bestående av företagare, polis, kommun och föreningar i Köpingsviksområdet som nu nästan planerat klart för midsommarhelgen 2010. En så vacker solig vinterdag som denna känner man ju faktiskt, trots all snö, viss förhoppning om att det kommer att kunna bli midsommar även i år..:-).. Man är nu i planeringen så här långt överens om att alla skall registreras när de checkar in på campingarna, polisen diskuterar möjligheten av att ge ordningsvakterna ett särskilt tillstånd så att de har vakttillstånd i hela området inte enbart på den camping där de är anställda. Kyrkan kommer att fortsätta med sin öppna verksamhet till stöd för ungdomarna.Fler belysningsmaster kommer att sättas upp. Åldersgräns diskuteras. Parkeringsplatsen bakom Smedjan kommer att vara kvar för att bibehålla ungdomarna på "rätt sida" om väg 136 och minska störningarna bland boende i samhället. Ordningsvakt kommer att finnas även på parkeringsplatsen, som är just parkering inte camping.
Dock tycker jag att föräldraansvaret är bland det allra viktigaste. Midsommar 2009 fanns det föräldrar som körde sina minderåriga ungdomar till Köpingsvik och checkade in husvagn på campingplats åt ungdomarna för att sedan själva återvända hem tillbaka över Ölandsbron.....
Mängder av minderåriga ungdomar anländer till Köpingsvik i bussar och har inte boende ordnat överhuvudtaget utan drar bara runt i Köpingbukten... Jag har gått bland midsommarfirande ungdomar i många år och vet att det behövs många,många fler föräldrar ute bland ungdomarna under midsommarfirandet. Ungdomarna uppskattar verkligen vuxenkontakten. Vi välkomnar alltså fler vuxna i Köpingsvik midsommar 2010!!

1 kommentar:

  1. Hej! Härligt att se att något görs för att främja den trevliga delen av firandet kring midsommar!

    Vad är bestämt nu kring campingarna? Är det nya regler i år?

    MVH Mats

    SvaraRadera