onsdag 3 februari 2010

Slottsskolans renovering och ombyggnation på gång.

På måndag kväll den 8/2 är det ett gemensamt informations och diskussionsmöte för alla partigrupper angående Slottsskolans ombyggnation och renovering. Denna har högsta prioritet från kommunstyrelsens sida. Det har varit några tuffa år då det varit mycket trångt i skolan med de stora elevkullarna med cirka hundra elever fler än normalt. Nu är Slottsskolan nere på betydligt färre elever. Det kommer att göras en genomgripande renovering med omdragning av alltifrån el-ledningar till VA-rör och handikappanpassning med hissar etc.
Den föreslagna utbyggnad som vållade en hel del debatt är nu avsevärt minskad men den byggnation som föreslås göras innebär att man kan ta bort den gamla "paviljongen" som varit elevcafeteria och inrymma denna i skolan. Samtidigt som ombyggnationen görs så kommer sannolikt även renovering av slöjdsalar och hemkunskapssalar att ske. Avsikten är att samtliga elever skall undervisas i andra lokaler under byggtiden. Den nedlagda skolan i Södvik finns med i diskussionen, kanske det finns plats eller möjlighet på annat sätt, om det är lämpligt, även i Rälla skola som ju är den skola som har haft den största elevminskningen.Det här är upp till utbildningsledningen att avgöra tillsammans med personal och föräldrar.
Kommunstyrelsen ser gärna att renoveringen påbörjas redan år 2010 men om detta inte hinns med så har vi plan B där vi i kommunstyrelsen hoppas kunna hinna med att påbörja renoveringen av Ekbacka 3 och 4 så att alla rum i det särskilda boendet( och nuvarande korttidsboende) har egen dusch/toalett framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar