fredag 10 april 2009

Ännu en sen kväll med trevliga ungdomar

Gårdagskvällens stora ungdomsfest här hemma funkade bra som vanligt. Det är ett himla trevligt gäng runt yngste sonen, men det är också alltid roligt med nya bekantskaper när ungdomarna från såväl när som fjärran samlas härhemma.
Jag vet att min plan med jättebak av pizza tillsammans med ungdomarna i ett tidigt skede av kvällen alltid funkar. Igårkväll blev det sju plåtar.. De frivilliga denna gång var fem killar och två tjejer som tillsammans med mig och dottern rev ost, strimlade vitkål, vispade ihop salladsdressing, kokade vatten och krossade den ångade vitkålen, stekte tacoköttfärs, skar skinka, kokade tomatconcassé, plattade ut degarna jag blandat ihop i nysmorda plåtar osv osv.
Det suveräna med en jätteladdning pizza är framförallt att jag vet att ungdomarna har rejält med mat i magen och då inte blir så lättberusade under kvällen,dessutom finns det alltid nattmat kvar för den som är sugen. Av de sju plåtarna återstod bara tre småbitar imorse...Zibben, den svarta hundvalpen var f ö mycket nöjd med de bitarna...
Det blir också så bra möjligheter till samtal med matlagningsgänget och som vanligt när kvällen blir sen så finns det dessutom alltid någon som behöver prata lite extra, som behöver få en fot lindad eller hjälp med ett plåster. Gårdagskvällens ungdomsgäng satt som vanligt lika gärna med oss vuxna ( äldsta sonen och dottern brukar vara med som reservarmé för att lite diskret hjälpa till att ha koll på läget bland ungdomarna ). Ungdomarna respekterar de regler som råder här hemma och vet var gränserna går. Dottern skjutsade ner några till Borgholm inatt när hon åkte hem. De härliga killarna från Folberga tog i hand och tackade för en himla trevlig fest innan de cyklade hemåt. Resten av ungdomarna sov lite överallt i huset, de var uppe igen vid niotiden, har hjälpt till att städa upp och det är nästan lite tomt nu när alla åkte hem med halv 12-bussen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar