torsdag 9 april 2009

Kulturfrukost-Sveriges största påskris pyntat och på väg till Blåkulla

Förmiddagens frukostmöte på temat Kultur och tillväxt blev välbesökt och spännande. Med anledning av Näringslivskontorets arbete med Tillväxt Öland och Regionförbundet i Kalmar läns arbete med Kulturstrategi är frågan högaktuell. På Strand Hotell föredrog Anders Åkesson från riksdagens kulturutskott delar av den nationella Kulturutredningen. Regionförbundets kulturrapportör Karin Helmersson och Regionförbundets kulturansvariga Maria Agestam samt strategiprojektets Claes Brunius berättade om kulturarbetet i länet och om framtagandet av kulturstrategin. Extra roligt var att skuggutredningens/Teater Orions Stina Oscarsson liksom flera av medlemmarna i föreningen Ölandsoperan ( i huvudsak bestående av operasångare från Kungliga operan och Folkoperan med fritidshus på Öland)var med tillsammans med projektledaren Torbjörn Ek. Bland deltagarna fanns gott om öländska kulturföretagare från norr till söder på ön och flera föreningsrepresentanter samt även fritidsboende kulturpolitiker från andra kommuner som följer arbetet med intresse.


Öland är nu laddat och klart för stor invasion i påskhelgen. Skolbarnen har gjort jättepåskägg som nu hänger i den stora påskbjörk som sattes upp på torget häromdagen. Ni ser den på bilderna härintill.
Gågatans vackra port och möbler är uppställda.
Det är gott om folk på stan idag.

I Köpingsvik lyser ett härligt jättepåskris upp kanten på klinten och överallt står nu lysande blommor till glädje för såväl boende som besökare.
Runstensborna har förberett påskaftonens stora Äggröra-en fullfjädrad festival med såväl lekar som underhållning och mat.

Det var härligt att se Ölandsbladets påskbilaga idag som är så välfylld av aktiviteter, konstutställningar och mängder av erbjudanden.
På lördag är det också traditionsenlig påskkärring/påskgubbetävling i Borgholm på förmiddagen. Hoppas det kommer många utklädda barn som vanligt och att många är med och röstar i tävlingen.

Nu börjar det bli skärtorsdagstomt i Stadshuset. Ikväll skall 17-årige sonen ha stor påskfest hemma med trettiotalet ungdomar och det är inte alltid så enkelt. Visserligen finns det gott om plats sedan de bägge äldsta flyttade hemifrån och det är fantastiskt trevligt och härligt med alla ungdomarna, men eftersom åldrarna ligger mellan 15 och drygt 20 år så är det inte rimligt att tro att man skall kunna hålla det alkoholfritt. Ibland springer vi vuxna fram och tillbaka och kollar ungdomarna vid dessa fester så vi tror de skall bli tokiga på oss, men å andra sidan brukar det sluta med att vi har ungdomarna över hela huset i såväl kök som TV-soffa där de lika gärna sitter och pratar med oss vuxna som med sina kompisar.

Fick f ö en kul påskkärringhistoria som sms av dottern ( och en lika bra av äldste sonen):

-Jaha, då är man på väg igen, med baken full av stickor,glömde polera kvasten!
Inte hitta jag kattf-n heller så jag tog grannens, den är röd, så nu får de andra kärringarna nåt att skratta åt.
Men jag har iallafall en espressomaskin med mig, man är väl modern!
Vi syns på Blåkulla!
GLAD PÅSK

( nu ska jag hem och hämta den svarta katten, och polera kvasten och kopparkannan/LL)

2 kommentarer:

  1. hej vi syns kanske på blåkulla
    hur mår ni
    vem har barn annie eller freddie?
    Jag är på Öland varje sommar vi kanske kan ses en vända i sommar
    Tänker på er ibland
    kram maja (lind) Johansson

    SvaraRadera
  2. Hej Maja.
    så himla kul att hitta dig här! Det var många år sedan nu. Jag hörde av Bernt att du hyrde lokal i Sandviken förra sommaren. Vore himla kul att träffas igen. Thimmie o din Matilda fyller 18 i sommar... jag förstår inte att det är så länge sedan som vi gick med våra stora magar på Källagården.. Det är Annie som har två små döttrar. Den stora är fyra år och den lilla är snart ett halvår. Tiden går fort. Kram Lisa m co

    SvaraRadera