torsdag 2 april 2009

påskpyntande och planering med Framtid Borgholm för rekordsommar

Nu har vi nog Sveriges största påskris i Borgholm, en stor björk har grabbarna i Borgholm Energi idag lyckats få upp mitt på torget.

Samarbetet mellan Cityföreningen, Fastighetsägarföreningen och Borgholms kommun har nu kommit igång ordentligt. Det är full fart på aktiviteter och verksamheter och det planeras för vad som kommer att kunna bli en rekordsommar i Borgholmsområdet.
Strand Hotell är en mycket stark medspelare i detta och har i år lyckats få flera stora bilträffar.

Helgen runt den 13/6 börjar det med Corvette-träffen, helgen runt den 27/6 är det Mustangträffen och den 22/8 är det dags för Porsche 356 träffen.
Dessförinnan har Stefan Ahlgren, med co, British Car Meet den 15/8.


Strand Hotell har också investerat i gästhamnen och i samarbete med Borgholm Energi gjort ett gediget arbete för att höja statusen , förbättra servicen och attraktionsförmågan för gästhamnen i Borgholm.
Robinson Crusoe drivs nu i egen regi och jobbar nu för att få klart en stor uteplats mot Hamnvägen.
Harrys med bowlinghallen här i Borgholm drar igång redan i maj med bl. a Noice och Wallmans Salonger. De har liksom Strand Hotell full fart i sommar med artistframträdanden.

Borgholms Slott har läge för rekordsommar på konsertsidan.
Det är redan så här tidigt hela sex konserter inbokade. Alltifrån Opera, BAO, Ledin och Lundell till Takida och Status Quo under juli-augusti.

Ekerum Golf &Resort kör Diggilo i början av juli, förra året var det succe.
Sommarens höjdpunkt är vår egen "öländska Nationaldag" nämligen Kronprinsessan Victorias födelsedagsfirande här den 14/7.

Framtid Borgholms Peter Adolfsson är lite av spindeln i nätet i många delar och har även lyckats knyta ett antal ytterligare kontakter så det blir hamnfestival den 18/7, samt under sommaren också mässor i stan m.m.m.m.

Igår var jag i Växjö på en av de nationella konferenserna om kulturutredningen med företrädare för kulturdepartementet, SKL, VD i Rikskonserter ( fritidshusägare på norra Öland) nye ordförande i Kulturrådet m.fl. En mycket intressant dag och ett bra avstamp i uppdraget med kulturstrategin för Kalmar län.
Pga sjukdom fick jag plötsligt möjligheten att vara en av de regionföreträdare som skulle tala om regionens syn på kulturpolitiken..... alternativet var att Kalmar län till skillnad från Blekinge och Kronoberg inte skulle ha någon företrädare på scenen alls.

Valet var inte svårt....det gick dessutom faktiskt riktigt bra enligt tjänstemännen från Regionförbundet och kommunföreträdarna från Kalmar som fanns på plats.
Men det är helt klart en sak att ha lätt att prata en annan sak att låta bli att avslöja att man är på gång in i ett nytt uppdrag och ännu inte hunnit sätta sig in i frågan tillräckligt mycket för att egentligen våga prata om den.........

1 kommentar:

  1. Ätntligen en utveckling av hamnområdet. Robinssons uteservering kanske är början på något nytt.Hamnområdet skulle också må bra av att de tre fiskebåtarna fick en annan tilläggsplats och att det i stället blev utrymme för ytterligare serveringsmöjligheter och ett mera inbjudande hamnområde. Om man jämför Strömstads hamnområde med Borgholms så upptäcker man en viss skillnad

    SvaraRadera