onsdag 22 april 2009

Äldreveckan i full gång

För femte året i rad anordnar Kalmar läns alla kommuner Äldreveckan i samarbete med landstinget,Högskolan och Fokus i Kalmar län.
för Borgholms kommuns del är veckans program som vanligt utarbetat i samråd med företrädare för pensionärsföreningarna i det kommunala pensionärsrådet. Jag tycker man lyckats fantastiskt bra!När jag räknar igenom programmet under veckan upptäcker jag att det är hela 27 olika aktiviteter. Då ingår även information om nya informationsbroschyrer till alla pensionärer framtagna i samarbete med vårdeleverna på Ölands gymnasium till information från folktandvården,diabetssköterskan till föreläsningar om demens av demensförbundets ordförande Stina-Clara Hjulström.
Mycket av programmet i Borgholm handlar i år om anhörigas situation och det anhörigstöd som erbjuds av kommunen. Det är aktiviteter hela veckan från Runsten i söder till Högby i norr.
En utflykt till Kastlösa speciellt riktad till anhörigvårdarna är också planerad. Liksom musik, teater, konstutställningar, guidad tur på slottet,visning av bibliotekets Ölandssamling,Qui-gong och författarbesök under veckan.
Själv skall jag lyssna till Centerpartiets riksdagsman professor Lennart Levi på Byteatern i Kalmar på fredag och se pjäsen om Stagnelius-Den lille fule ölänningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar