tisdag 30 mars 2010

Bolagsstämma med Borgholm Energi

Det var många spännade framtidsdiskussioner på BEABs bolagsstämma nyligen.
Vi väntar nu på beslut från landstinget (som skall ha tagits i samband med budgeten) och undertecknande av hyresavtal gällande ny hälsocentral här i Borgholm, den nuvarande vårdcentralen skall visst vara en av de sämsta lokalmässigt i Kalmar län ( men med fantastisk personal). Borgholm Energi kommer då att påbörja arbetet med byggnation av hälsocentral i bottenvåningen och med lägenheter i ytterligare två våningar. För något år sedan drevs detta i privat regi men kunde av olika orsaker inte fullföljas, vi hoppas nu att det blir verklighet med fler lägenheter i Borgholm.

Biogas som framtidens drivmedel och energikälla diskuterades, liksom förnyelsebar energi i kommunens fastigheter. De fliseldade fjärrvärmedverken i Borgholm och Löttorp har gått för fullt denna vinter men klarat det hela med endast 32 kbm olja som extrabränsle. Målet är naturligtvis helt fossilbärnslefria kommunala fastigheter!!

De verksamheter som drivs på uppdrag av kommunen i form av tjänsteköp diskuterades också. Vaktmästeriet har nyligen gått igenom en stor organisationsförändring, vilket innebär att ytterligare tjänster lagts ut på entreprenad till företagare istället.
Det konstaterades att såväl den egna personalen som alla de entreprenörer som anlitats under den snörika vintern har skött snöröjningen på ett mycket förtjänstfullt sätt runt om i hela kommunen.
Det är alltid intressant att diskutera framtidsfrågor, hela kommunstyrelsen och hela Borgholm Energis styrelse fanns på plats under dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar