tisdag 2 mars 2010

Konsthall Ö- premiär i Löttorp 30/3, har varit på förhandstitt på Kulturhuset i Stockholm.

Jag fick häromdagen ett mycket trevligt mail som berättade att en ny ideell öländsk förening NY KUL Ö under förra helgen deltog i Supermarket Art Fair på Kulturhuset i Stockholm med Konsthall Ö, den 30/3 är det premiär på biblioteket i Löttorp. Vi ser fram emot det!!! Här nedan kan du läsa lite mer om Konsthall Ö.

http://www.supermarketartfair.com/ på kulturhuset i Stockholm. Supermarket Art Fair är Sveriges största och mest internationella konstmässa med deltagare från 24 olika länder, däribland Konsthall ö från Öland.

Konsthall ö är en mikrokonsthall med utställningar, föreläsningar, performance osv. och en entré till den stora konsthallen bestående av konstnärsdrivna initiativ på Öland. Konsthall Ö drivs av den ideella föreningen NY KUL Ö (Nyskapande kultur på Öland). Konsthallen har sin hemmaplan i Borgholms bibliotek och kommer att turnera runt till olika bibibliotek. Exempel på andra tänkbara platser för konsthallen är Ålderdomshem, Skolor, Bygdegårdar, arbetsplatser och ditt vardagsrum.

Konsthallen kommer att presentera följande utställningar:

Kultivator :Supermarkets seeds
Insamling av frön från frukt, mat osv. från mässan för vidare distribution ut i världen.

Nedre Bygatan: Tusen karameller till en plats på Öland.
En del av konsthallen är fylld av ”mässkarameller” till besökare att ta. Papperet runt karamellen visar till en plats på Öland, utan vidare information om denna plats.

Yellow Box: en scen till Stockholm i samarbete med dokumentärfilmare Henrik Ljungqvist. Verket erbjuder en mobil scen till Sergels torg som kommer att intas av ett antal musiker, däribland Per Han och Bella Zeylon. Utställningen blir en symbol för hur vi vill verka och sprida konst och musik i det offentliga rummet. Verket ger ett svar till kulturborgarråd Madeleine Sjöstedt som vill att stadens regler ska uppmuntra till spontana uppträdanden på gator och torg.

Detta projekt har genomförts tillsammans med Borgholms kommuns kulturförvaltning och Konstkonsulenten i Kalmar län Anneli Berglund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar