tisdag 2 mars 2010

Framtidens Kultur- dialogmöte på Capellagården

Den nationella stiftelsen Framtidens Kultur anordande under måndagseftermiddagen och kvällen ett mycket intressant dialogmöte på Capellagården i Vickleby.Dvs Carl Malmstens fantastiska skola på södra Öland, där vi också fick möjlighet att titta in i träslöjdsverkstaden och bl.a såg ett skrivbord som tillverkas för drottning Margrete i Danmark.

Framtidens Kultur representerades av Philip Jonsson och Lasse Ernst, på mötet fanns företrädare för ledningen av Statens Fastighetsverk,Öländska konstnärsgruppen Kultivator, Linnéuniversitetet,Pukeberg, Almi Invest, Regionförbundet i Kalmar län, Byteatern, Kultur o Näringsliv från Va Götaland m. fler.

Dialogmötet tillförde en hel del nya möjligheter till vårt arbete med kulturfrågorna i Kalmar län. Bra diskussioner med högt till tak och härlig avslutning med äkta Öländsk matkultur förmedlad av Anders från Stora Rör innehållande bl.a lufsa med varmrökt lax på knäckebröd. Lammbog och lammlägg med rotfrukter och bönor samt havtornsmousse med öländska jordgubbar . Härligt gott och äkta öländskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar