onsdag 10 mars 2010

Internationella Kvinnodagen-i blusar från Burkina Faso


Ölands Frisinnade kvinnor bjöd i söndags in till firandet av Internationella Kvinnodagen. Denna gång dessutom hundraårsjubileum! Ett dialogmöte mellan undertecknad, EU-parlamentarikern Anna Hedh(s) och miljöpartisten tilllika skördefestmajorskan Anne Wilks. Moderator var Margaretha Lööf-Johanson och Ann Boman. Mötet inleddes med en hälsning från Burkina Faso. Ett land där vi i Centerkvinnorna haft många samarbetsprojekt för ökad möjlighet till kvinnors försörjning och därmed ökad jämställdhet liksom ökad trygghet för barnen.
I Burkina Faso är internationella kvinnodagen en helgdag. Varje år tas det fram ett särskilt tyg till blusar och klänningar just för att fira Internationella Kvinnodagen. De pengar som kommer in på försäljningen av tyget går till utbildning av kvinnor och flickor i Burkina Faso. Maria Wiell fotograferade oss tre i våra fina skjortor sydda av 2010 års tyg från Burkina Faso.
Det var en mycket intressant eftermiddag, roligt att höra Anna, som jag inte träffar så ofta numera, berätta om EU-parlamentet och en god stämning med så många kvinnor med lika stort engagemang oavsett partitillhörigheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar