onsdag 31 mars 2010

Internationella mötesdeltagare mellan 6 och 15 år i ksau.

Vi hade nyligen besök i kommunstyrelsens arbetsutskott av elverna från den internationella skolan här i Borgholm tillsammans med lärarna Eva Calland och Carina Nordenmarker.
I klassen finns elever från Azerbadjan, Irak, Italien, Kurdistan och Uzbekistan. Det var mycket imponerande att höra så snabbt eleverna lärt sig svenska språket.
Vi hade en stunds intressant samtal där vi fick möjlighet att ställa frågor till varann. Barnen /ungdomarna berättade lite om sig själva, en del har bara varit i Sverige någon månad andra lite längre tid, många av barnen/ungdomarna pratar mer än ett språk men knappast någon pratade engelska. Lärarnas roll i det hela var glasklar när man såg hur noga Eva och Carina var att på ett tydligt sätt och med hjälp av händerna använda sig av enbart svenska som språk för att kommunicera.
En av tonårsflickorna i en lite större familj som flyttade från Malmö till Borgholm i vintras berättade att för henne är den stora skillnaden mellan Borgholm och Rosengård att nu äntligen börjar de lära sig svenska språket och använda det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar